Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Azerbaycan Milletvekili – “Halkın sosyo-politik, ekonomik ve kültürel hayatın her alanında canlanması Ulu Önder’in adıyla bağlantılıdır”

Azerbaycan Milletvekili – “Halkın sosyo-politik, ekonomik ve kültürel hayatın her alanında canlanması Ulu Önder’in adıyla bağlantılıdır”
28.06.2022
A+
A-

Azerbaycan Milletvekili – “Halkın sosyo-politik, ekonomik ve kültürel hayatın her alanında canlanması Ulu Önder’in adıyla bağlantılıdır”

Açıklama yok.

Ülker Piriyeva – Azerbaycan

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “Halkın sosyo-politik, ekonomik ve kültürel hayatın her alanında canlanması Ulu Önder’in adıyla bağlantılıdır” – diye tarihe not düştü.

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, “Azerbaycan halkının milli lideri, bağımsız Azerbaycan devletinin kurucusu Haydar Aliyev, Azerbaycan tarihinin en büyük şahsiyetlerinden biridir. Evet, Büyük Önder, görev süresi boyunca Azerbaycan’ı zamanın zorlu ve çetin sınavlarından bir devlet olarak çıkarmayı başarmış, ülkenin ilerideki kalkınma stratejisini belirlemiş ve bunu hayata geçirmek için önemli adımlar atmıştır.

Böylece Haydar Aliyev’in başarılı politikası sayesinde küçük bir ülke kısa sürede dünyada tanınan etkili bir devlet haline geldi. Ayrıca kısa sürede bağımsız Azerbaycan Cumhuriyeti’nin dış politikasında büyük bir dönüş oldu ve başarılar elde edildi. Dünyanın önde gelen devletleri ve uluslararası kuruluşlar Azerbaycan’a ciddi ilgi göstermeye başladı ve ülkemiz uluslararası ilişkiler sisteminde egemen bir aktör haline geldi.

En önemlisi, kurtarma misyonunun kurucusu olarak bilinen Ulu Önder Haydar Aliyev, 20. yüzyılın son derece karmaşık ve tartışmalı tarihsel koşullarında faaliyet göstermiştir. Bu nedenle Azerbaycan’ın yakın tarihinin bütün bir bölümü Haydar Aliyev’in kişiliği, mücadele tarzı, büyük yaratıcı etkinliği ile yakından bağlantılıdır. Büyük şahsiyet Haydar Aliyev’in halkın ısrarı üzerine ikinci kez iktidara gelmesi, Azerbaycan’ın bağımsızlık tarihinde yeni bir aşamanın başlangıcı oldu.
Tabii o dönemi bir anlığına hatırlayınca akla ilk olarak ülkede hakim olan anarşi ve kaos ve tiranlık geliyor. Elbette tüm bunlara bir son vermek, sosyo-politik süreçleri normalleştirmek herkesin işi değildi ve bu görevi, liderliği kurtuluş çabaları ve becerileri sayesinde ebedi büyük lider Haydar Aliyev üstlenerek bu devleti ebedî, sarsılmaz ve güçlü bir devlet haline getirmiş, Azerbaycan’ın bağımsızlığını dünya sahnesinde gerçeğe dönüştürmüştür.” – Dedi.

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, “Bu büyük şahsiyet derin aklı ve güçlü iradesi ile Azerbaycan’ımızı büyüttü, korudu, yaşattı ve ölümsüzleştirdi. Şimdi Azerbaycan’ın adı Haydar Aliyev’in adıyla çift anılmakta.

Ulusal Lider Haydar Aliyev, halka güvenerek kurtarma görevini üst düzeyde gerçekleştirdi. Ulu Önder her zaman halkın desteğine güvenmiş, tüm hayatını halkın hizmetine adayan Ulu Önder, devasa faaliyetinde her zaman halka güvenmiş ve en zor anlarında onlara seslenmiştir. Elbette halk desteğini Büyük Önder’den hiçbir zaman esirgemedi. Azerbaycan halkı, en zor anlarda Haydar Aliyev’in bağımsızlığı, halkın, devletin çıkarlarını koruyacağına ve halk yararına doğru kararlar vereceğine inanmıştı. Halkımız, Haydar Aliyev’de çetin sorunların çözümünü ve kurtuluş misyonunu, bağımsızlığının ilk yıllarında görmüştür. Halkın sevgisini kazanan Milli Önder Haydar Aliyev, kurucu ve kurtarıcı bir devlet adamı olarak Azerbaycan halkının hafızasında sonsuza kadar yaşayacaktır.”, – diye tarihe not düştü.

Açıklama yok.

REKLAM ALANI