Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bektaş Veli’yi Anma Töreni’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bektaş Veli’yi Anma Töreni’ne katıldı
14.08.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bektaş Veli’yi Anma Töreni’ne katıldı
13.08.2022

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bektaş Veli’yi Anma Töreni’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir’de Hacıbektaş Belediye Meydanı’nda düzenlenen Hacı Bektaş Veli’yi Anma Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

“Hazreti Hünkâr’ın yaşadığı ve vefat ettiği toprakların bereketini, feyzini paylaşarak; bu sevgi, barış, kardeşlik ve muhabbet kapısında sizlerle birlikte durmanın memnuniyeti içindeyim” sözleriyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin diyorum. Bundan 751 yıl önce Hakka yürüyen Hacı Bektaş Veli Hazretleri başta olmak üzere, bu toprakları imanlarıyla yoğurarak Anadolu’yu vatanımız haline getiren tüm alpleri, erenleri, gönül sultanlarını rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde, Muharrem Orucu vesilesiyle, Ankara’da Hüseyin Gazi Vakfı Türbesi’nde canlarla bir araya gelip, hem Kerbela şehitlerini rahmetle yâd ettiklerini, samimi bir muhabbet gerçekleştirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir, İçişleri ve Kültür Bakanlıklarının koordinasyonunda “Millî Birlik ve Beraberlik Çalışması” yürüttüklerini kaydetti.

 

 

 

 

“85 MİLYON VATANDAŞIN TAMAMI, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN AYNI HAK VE İMKÂNLARA SAHİP MÜMTAZ FERTLERİDİR”

“Ülkemizdeki 1.585 cemevinin tamamı ziyaret edilerek, Alevi Bektaşi vatandaşlarımızın toplam 8 bin 740 talebi belirlendi. Bu taleplerin 5 bin 600’ü hızla karşılandı” sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diğer taleplerle ilgili olarak İçişleri, Kültür ve Adalet Bakanlarımız müşterek bir çalışma yapıyor, inşallah bu da yakında neticelenecek. Ayrıca, çeşitli illerimizde temeli atılan ve yapımı tamamlanan sekiz cemeviyle ilgili toplu bir töreni de yakında gerçekleştireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:“Hep söylediğimiz gibi, bu ülkenin 85 milyon vatandaşının tamamı da Türkiye Cumhuriyeti devletinin birinci sınıf, aynı hak ve imkânlara sahip, hiçbirinden asla vazgeçmeyeceğimiz mümtaz fertleridir. Anadolu’daki bin yıllık varlığımızı hâlâ hazmedemeyenlerin, her dönem olduğu gibi bugün de milletimiz arasında ayrılık tohumları ekerek vatanımızı parçalama niyetleri elbette vardır. Bunun için mezhep ve meşrep farklılıklarını körüklemekten, köken ve ideolojik kamplaşma fitnelerine kadar her türlü gayreti gösteriyorlar. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirme yönünde attığımız en küçük bir adıma bile tahammül edemeyenlerin, aslında neyi amaçladıklarını, sufleyi nereden aldıklarını gayet iyi biliyoruz.”

 

 

 

“Özellikle kimi Avrupa devletlerinin, ülkemizdeki her kesim gibi, Alevi Bektaşi vatandaşlarımız üzerinde oynamaya çalıştıkları kirli oyunu, sizlerin de gördüğüne ben inanıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Alevi Bektaşi toplumunu İslam’dan kopartmaya çalışarak atılan ilk adımın devamı, insanlarımızı bir birbirine düşman etmek olacaktır” uyarısında bulundu.

Bu yönde sergilenen pek çok oyunun ve provokasyonun örneklerini her gün takip etiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, müştereklerimize daha sıkı sahip çıkarak, bu sinsi ve alçak oyunu hep birlikte bozacağız” dedi.

 

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/139075/cumhurbaskani-erdogan-haci-bektas-veli-yi-anma-toreni-ne-katildi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI