Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Serdarlı’nın kurtuluşunun 48’inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Serdarlı’nın kurtuluşunun 48’inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı
14.08.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Serdarlı’nın kurtuluşunun 48’inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

“Tarihi unutmadan geleceği kurgulamak, yeni nesillere karşı en büyük sorumluluğumuzdur”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar’ın mesajı şöyle;

“Kıbrıslı Türklerin özgürlüğe ve güvenliğe kavuştuğu Mutlu Barış Harekâtı’nın ikinci safhasında Gazimağusa ve Lefke ile birlikte kurtarılan güzide beldemiz Serdarlı’nın, bugün hürriyete kavuşmasının 48’inci yıl dönümünü kutluyoruz.

Kıbrıs Türk halkı tam 11 yıl boyunca mücahit ruhuyla dağda, bayırda, köyde, kentte Rum-Yunan saldırılarına direnmiş, 103 köyden kovulmuş, adanın yüzde 3’üne sıkıştırılmış, yıllar boyu göçmen olarak çadırlarda yaşamış, utanç barikatlarında horlanmış, ancak tüm acı ve gözyaşına rağmen, Anavatan’ından umudunu kesmemiştir.

Tarihin bize öğrettiklerini unutmamız mümkün değildir. Tarihimizi unutmadan geleceği kurgulamak, yeni nesillere karşı en büyük sorumluluğumuzdur.

Kıbrıs’ın tek sahibi olarak kendisini gören Rum tarafı, hâkimiyetçi zihniyetini bugün de devam ettirmekte ve adadaki varlığımızı inkâr edercesine siyaset gütmektedir.

Geçmişte yaşananlardan ders çıkararak geleceği kurgulamanın sorumluluğunun bilinciyle bugün eşit ve egemen iki devletin iş birliğini öngören çözüm vizyonumuzla yolumuzda emin adımlarla yürüyoruz.

Egemen devletimize, Mavi Vatan’daki hak ve çıkarlarımıza, müktesep haklarımıza ve Anavatan Türkiye’nin her hâl ve koşulda garantörlüğüne sahip çıkmak, tarihe karşı en büyük sorumluluğumuzdur.

Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde, KKTC’nin her alanda gelişmesi için özveri ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimize bir kere daha Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum.”

 

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-serdarlinin-kurtulusunun-48inci-yil-donumu-dolayisiyla-mesaj-10103

 

 

REKLAM ALANI