Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

3. Duşanbe Su Konferansı için yapılan çalışmalara ilişkin sunum

3. Duşanbe Su Konferansı için yapılan çalışmalara ilişkin sunum
26.03.2024
A+
A-

3. Duşanbe Su Konferansı için yapılan çalışmalara ilişkin sunum
.2024

Öncesi
Sonraki

 

 

 

Dışişleri Bakanı Sayın Sirojiddin Muhriddin, 22 Mart 2024 tarihinde Üst Düzey Etkinliğin “Dünya Su Günü 2024’ü Kutlamak: Çabaları Birleştirmek, İlerleme İvmesini Korumak” başlıklı ikinci bölümüne katılarak başlıklı bölümde bir açıklama yaptı. “Sektörler Arası İşbirliği ve Çok Paydaşlı Ortaklıklar: İnovasyonu Katalizlemek ve Herkes İçin Su Sağlamak”.

Dışişleri Bakanı konuşmasında, Duşanbe Su Süreci çerçevesinde bir dizi üst düzey uluslararası etkinlik düzenleyen ve su konularının geliştirilmesine katkıda bulunan Tacikistan Hükümeti’nin küresel su girişimlerinin rolünün önemini vurguladı. Söz konusu Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Gündemi de dahil olmak üzere çeşitli düzeylerde.

Ayrıca, Tacikistan Cumhuriyeti’nin su sorunlarına ilişkin kararlarının ve bu alanda üst düzey uluslararası etkinliklerin düzenlenmesinin, su sorunlarının ele alınmasında dünyanın birleştirilmesine değerli bir katkı sağladığı, eylemleri düşünmek ve güçlendirmek için iyi bir fırsat sağladığı kaydedildi. 2030 Gündemi hedeflerine ulaşmak için işbirliği.

Katılımcılara ayrıca, Sürdürülebilir Kalkınma için Su, 2018-2028 Uluslararası Eylem On Yılı çerçevesinde, 3. Üst Düzey Uluslararası Konferansın düzenlenmesi konusunda bilgi verildi. 2023 yılında BM Su Konferansında yapılan gönüllü taahhütler.

Etkinliğin kapanış bölümünde Almanya, Suudi Arabistan, Mali, Rusya, ABD ve diğer ülkelerin temsilcileri Tacikistan’ın Dünya Su Programının uygulanmasındaki önemli rolünü değerlendirdi ve Duşanbe Su Süreci kapsamında işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj​

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan​

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk​

Birleşik Milletler
Amerika Birleşik Devletleri

kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/14676/presentation-on-the-work-done-for-the-3rd-dushanbe-water-conference

 

 

REKLAM ALANI