Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Ceyhun Bayramov’un BM Kalkınma Programı Yöneticisi Akhim Steiner ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

Bakan Ceyhun Bayramov’un BM Kalkınma Programı Yöneticisi Akhim Steiner ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması
20.03.2024
A+
A-

No:123/24, Bakan Ceyhun Bayramov’un BM Kalkınma Programı Yöneticisi Akhim Steiner ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, 15 Mart 2024 tarihinde XI. Küresel Bakü Forumu’na katılmak üzere ülkemizi ziyaret eden BM Kalkınma Programı Yöneticisi Akhim Steiner ile görüştü.

 

Toplantıda, BM Kalkınma Programı çerçevesinde işbirliği gündemi, güncel perspektifler, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (COP29) Taraflar Konferansı’nın 29. oturumunda ortaya çıkan konular ve bölgedeki bölgesel durum ele alındı. Çatışma sonrası dönem ele alındı.

 

Bakan Ceyhun Bayramov, BM Kalkınma Programı ile Azerbaycan arasındaki uzun vadeli işbirliğinin olumlu sonuçlarından bahsederek, mevcut ortaklığın sürdürülmesinin önemine dikkat çekti.

 

COP29 hazırlıklarından bahseden Bakan Ceyhun Bayramov, ülkemizin COP29 başkanlığının başarılı bir şekilde uygulanması için çeşitli taraflarla kapsamlı müzakereler yürüttüğünü ve aynı zamanda gerekli organizasyonel önlemlerin de alındığını belirtti.

 

Çatışma sonrası dönemde ülkemizin yaptığı yeniden inşa ve barış çabalarından bahseden Bakan Ceyhun Bayramov, Ermenistan’ın topraklarımızda yoğun bir şekilde madencilik yapmasının yanı sıra ülkenin mayınlı alanlar hakkında bilgi vermeyi reddetmesinin de ülkemizi tehdit ettiğini belirtti. Vatandaşlarımızın hayatı ve sağlığının yanı sıra devam eden restorasyon çalışmaları da devam ediyor. Mayın temizleme konusunda uluslararası çabaların seferber edilmesinin gerekliliği vurgulandı.

 

Akhim Steiner, Azerbaycan’ın kalkınma alanındaki başarılarının örnek teşkil ettiğini kaydetti. BM Kalkınma Programı’nın mayın tehdidiyle mücadeleye önem verdiği, bu yöndeki girişimlerin de tartışıldığı belirtildi.

 

Hidrokarbon kaynakları açısından zengin bir ülke olarak bilinen Azerbaycan’ın COP29 başkanlığında gösterdiği konum ve yaklaşımın takdire şayan olduğu ifade edilerek, bu yönde başarılı bir başkanlık faaliyeti diledi.

 

Toplantıda karşılıklı ilgi duyulan diğer konular da ele alındı.

 

Paylaş
BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no12324

 

 

 

REKLAM ALANI