Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Mücadele Vakfı Başkanı Aziz Gülbahar ve vakıf yönetimini kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Mücadele Vakfı Başkanı Aziz Gülbahar ve vakıf yönetimini kabul etti
18.05.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Mücadele Vakfı Başkanı Aziz Gülbahar ve vakıf yönetimini kabul etti
18.05.2024

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Mücadele Vakfı Başkanı Aziz Gülbahar ve vakıf yönetimini kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde, Milli Mücadele Vakfı ve yürütülecek faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Tatar, Milli Mücadele Vakfı yönetimindeki değerli kişilerin bir çatı altında toplanması ve yeniden vakfın faaliyete geçmesinin ümit verici olduğunu ifade ederek, yürütülecek farklı çalışmaların milli mücadelemize ve milli davamıza büyük katkı yapacağına inanç belirtti.20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın bu yıl 50. yıl dönümünü kutlayacağımızı anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, artık geriye dönüşün olmayacağını, Türkiye’nin yeni milli siyasetimize tam destek verdiğini söyledi.60 yıldır Kıbrıs Türkü’ne yapılan haksızlıkların sona ermesi için yeni bir yola girilmesi gerektiğini ve bu yeni yolda egemen eşitlik ve eşit uluslararası statümüzün kabulü için çalıştıklarını söyledi. “Rumlar ne kadar egemense biz de o kadar egemeniz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta adil ve sürdürülebilir bir çözüm için Kıbrıs’ın gerçeklerine bakılması gerektiğini vurguladı. Uluslararası birtakım baskılara rağmen milli siyasetimizi sürdürmeye devam edeceğimizi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin de bu siyasete tam destek vermeye devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Holguin’in ortak zemin arayışının 5 aydır sürdüğünü ve ortak zeminin oluşmadığının görüldüğünü söyledi.

Milli Mücadele Vakfı Başkanı Aziz Gülbahar da, Cumhurbaşkanı Tatar’a vakıf yönetimini kabul ettiği için teşekkür ederek, vakfın 2001 yılında kurulduğunu bir süre faaliyetsiz kalan vakfın yeniden faaliyete geçtiğini söyledi. Vakfın amacının Türkiye Cumhuriyeti’nin desteklediği milli davaya destek verip milli şuuru yaymak olduğunu ifade eden Gülbahar, iki devletli politikanın devamı için destek verdiklerini kaydetti.
Gülbahar, KKTC’nin varlığı ve Kıbrıs Türk Halkı’nın Anavatan Türkiye ile olan bağlarını hedef alan iç ve dış tehditlere, algı operasyonlara ve çirkin saldırılara karşı önlemlerin alınmasını da istedi. Milli şuurun ve tarih bilincinin de önemine vurgu yapan Gülbahar, bu dogrultuda da adımlar atılması gerektigini belirterek bu konuları içeren bir mektubu Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sundu.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-milli-mucadele-vakfi-baskani-aziz-gulbahar-ve-12359

 

 

REKLAM ALANI