Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TC Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve beraberindekileri kabul ederek görüştü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TC Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve beraberindekileri kabul ederek görüştü
14.01.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TC Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve beraberindekileri kabul ederek görüştü

“Türkiye Cumhuriyeti ile aramızdaki bağın, her alanda gelişmesi ve büyümesi için çalışıyoruz”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, kendisine yapılan bu anlamlı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kıbrıs’ta yıllardır verilen mücadelenin, uluslararası antlaşmalara göre egemenlik hakkı olduğunu vurguladı.
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 10. ölüm yıl dönümü dolayısı ile bugün sabah düzenlenen anma törenine, TC Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ile birlikte katıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar törendeki konuşmasında, Rauf Raif Denktaş’ın sevdiği bir şiirden alıntı yaparak; “Benim iki bayrağım var. Biri yurdumun tapusu, biri dökülen kandır… Haktır” ifadesini kullandığını dile getirdi.

“Biz her alanda ve her koşulda Anavatan ile yan yana olacağız”

“Kıbrıs Türk halkının mücadele yıllarında döktüğü kan, KKTC bayrağının simgesidir. Bu mücadele, Türkiye Cumhuriyeti ile aramızdaki müşterek davadır. Anavatan Türkiye’ye bağlılığımız sürmektedir. Rum-Yunan ikilisinin oyunu, bizi Türkiye’den koparmak, Enosis’i gerçekleştirmek ve bizi azınlık durumuna düşürmektir. Bizim siyasetimiz ise yan yana yaşayan iki egemen eşit devletin iş birliği ile bir antlaşma olması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğünün devam etmesidir.
Türkiye Cumhuriyeti ile aramızdaki bağın, her alanda gelişmesi ve büyümesi için çalışıyoruz. Rumların yaptığı hiçbir caydırıcı davranış bizi yıldıramaz. Biz her alanda ve her koşulda Anavatan ile yan yana olacağız.
Kamu denetçiliği de şeffaf bir şekilde halkın destekçisi durumunda bulunan önemli bir makamdır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, TC Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek başarılar diledi.

TC Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ise yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a kendisini ve heyetini kabulünden dolayı teşekkür etti. KKTC-TC gönül bağının her zaman devam edeceğini dile getirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kabulde, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Çağın Zort ve Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Özel Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal da hazır bulundu.
kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-tc-kamu-basdenetcisi-seref-malkoc-ve-beraberindekileri-9303

REKLAM ALANI