Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nin açılışını gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nin açılışını gerçekleştirdi
24.04.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nin açılışını gerçekleştirdi

.2023

 

“Hükümete duyulan güvenle son iki yılda ülkeye 20’ye yakın okul kazandırılması, KKTC adına oldukça önemli”

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazimağusa’da Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptığı konuşmada, bu özel günde bir buçuk yıl önce temeli atılıp bu yıl tamamlanan Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nin açılışında bulunmaktan büyük bir onur duyduğunu belirterek okula adını veren Metin Derinel’e Allah’tan rahmet diledi.
Metin Derinel’in, gönlünde vatan sevgisi taşıyan, hayırsever bir kişi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar okulun, 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen depremde hayatını kaybeden melekler takımını yâd eden bir eser olduğunu söyledi. Melekler takımını unutmanın mümkün olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, her zaman ailelerin yanında olacağını kaydetti.

“KKTC’ye bir eserin daha kazandırılmış olması, bizi çok mutlu etmiştir. Bu okulda yeni nesiller; örf, adet ve geleneklerimize göre milli şuurla yetişecektir. KKTC daima Anavatan Türkiye ile kader birliği içerisinde yoluna devam edecektir. Bütün öğretmenlerimize başarılar dilerim. Üzerinizdeki sorumluluk büyüktür. Fedakârlık ve özveriyle çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için çalışıyorsunuz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, ülkeye sahip çıkma düşüncesi ile yeni nesillerin yetişmesini dileyerek okulun yapımında Yonpaş Ailesi başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hükümete duyulan güvenle son iki yılda ülkeye 20’ye yakın okul kazandırılmasının, KKTC adına oldukça önemli olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının egemenlik temelinde bu coğrafyada varlığını sürdürmesi için mücadeleye devam edileceğini dile getirdi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-yonpas-metin-derinel-lisesinin-acilisini-gerceklestirdi-10955

 

 

REKLAM ALANI