ROCHE 2021 YILININ İLK 6 AYINA AİT FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI

ROCHE 2021 YILININ İLK 6 AYINA AİT FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI
31.07.2021
A+
A-

ROCHE 2021 YILININ İLK 6 AYINA AİT FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI

Roche, yılın ilk 6 ayında grup satışlarını %8 oranında artırarak 31 milyar İsviçre Frangı’na yükseltti.

İstanbul, 30 Temmuz 2021 – Kişiye özel tanı ve tedavinin öncü şirketlerinden Roche, 2021 yılı ilk yarı yılına ait finansal sonuçlarını açıkladı.

Başarılı finansal performansını sürdüren Roche, bir önceki senenin aynı dönemine göre grup satışlarını, sabit kur cinsinden %8 artırdı ve 31 milyar İsviçre Frangı seviyesine çıkardı.

İlaç Bölümü’nün satışları devam eden COVID-19 salgını ve biyobenzer rekabeti nedeniyle %3’lük bir gerilemeyle 22 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşirken; yılın ikinci çeyreğinde bazı bölgelerde toparlanma etkisinin görüldüğü de kaydedildi.

Diagnostik Bölümü satışları ise 2020 yılında pandemiden büyük ölçüde etkilenen ana iş alanında sergilenen büyümenin etkisiyle %51 oranında güçlü bir artış kaydetti ve 9 milyar İsviçre Frangı seviyesine ulaştı. Roche’un sektör lideri olan COVID-19 test portföyü bu artışa toplam 2,5 milyar İsviçre Frangı katkıda bulundu.

“Ürün portföyümüzde kaydettiğimiz başarılar, yıl sonu öngörümüzü destekliyor”

2021 yılının ilk yarısına ait finansal sonuçları değerlendiren Roche Grup CEO’su Severin Schwan, “Özellikle yeni tedavilerimize ve COVID-19 testlerimize olan taleplerle birlikte yılın ilk 6 aylık döneminde başarılı sonuçlar elde ettik. İkinci çeyrekte İlaç Bölümü yeniden büyümeye başlarken ana tanı alanımız ise güçlü bir ivme sergiliyor. Beklendiği gibi, COVID-19 testlerine olan talep ikinci çeyrekte zirve yaptı. Tüm bunlarla birlikte, erken evre akciğer kanserinde çok umut verici çalışma sonuçlarıyla spinal müsküler atrofi ve COVID-19 tedavilerimiz için ek pozitif veriler dahil olmak üzere ürün portföyümüzde kaydettiğimiz önemli ilerleme konusunda da son derece heyecanlıyım. 2021 yılının ilk yarısında elde ettiğimiz bu sonuçlara dayanarak, sene başında tüm yıl için ortaya koyduğumuz öngörülerimizin sürdüğünü belirtebilirim ” dedi.

 

MOBİL REKLAM ALANI