Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Rudaki ilçesinin Choryakkoron köyünde askeri personel için yeni bir konut binasının açılışı

Rudaki ilçesinin Choryakkoron köyünde askeri personel için yeni bir konut binasının açılışı
09.09.2023
A+
A-

 

 

Rudaki ilçesinin Choryakkoron köyünde askeri personel için yeni bir konut binasının açılışı

/2023 , Rudaki ilçesi

 

 

 

 

8 Eylül’de ulusal barış ve birliğin kurucusu, ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon ve Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Ulusal Meclis Başkanı, Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Başkanı, Duşanbe Şehri Muhterem Rustam Emomali, Rudaki ilçesinin Choryakkoron köyünde askeri personel için yeni bir konut binası hizmete soktu.

 

 

Burada ilk olarak ülkenin Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, dairelerin anahtarlarını Tacikistan Cumhuriyeti Ulusal Muhafız Askeri Hastanesi çalışanlarına takdim etti.

Devletin Bağımsızlığının 32. Yıldönümü olan şanlı ulusal bayramı kutlamanın arifesinde yeni konutlara kavuşan subaylar ve aileleri, sürekli ilgi ve destekleri için Ulusun Önderi’ne şükranlarını sundular.

Çocuklara yönelik spor ve oyun alanlarının yanı sıra toplam 5.000 metrekarenin üzerinde alan üzerine inşa edilen tesis, iki kat, 24 konut ve diğer yardımcı binalardan oluşuyor.

 

 

Bu tesisin inşaat çalışmaları 2019 yılında 70’den fazla yerel işçi ve uzmanın katılımıyla başladı. Bugün yeni bina, bu askeri kurumun çalışanları için değerli bir tatil hediyesi olarak kabul edilen, yüksek kalitede, mimari ve inşaat gerekliliklerini karşılayan törensel bir ortamda kullanıma açıldı.

Yeni konut binasında her biri modern ekipman ve ev aletleriyle tam donanımlı 16 adet tek odalı daire ve 8 adet iki odalı daire bulunmaktadır.

Ulusun büyük lideri Emomali Rahmon’un sürekli desteği ve ilgisiyle, son 20 yılda Tacikistan Cumhuriyeti Ulusal Muhafızlarının yaklaşık 500 çalışanına hizmet daireleri sağlandı ve bugün onlar, ülkenin korunması için sadakatle hizmet ediyorlar. bağımsız devlet.

Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, yeni hizmet binasının koşullarını tanırken, bugün sadakatle hizmet eden ve çalışan Ulusal Muhafız çalışanları ve Anavatan sınırlarını korumak için Askeri Hastane’de görev yapan genç erkeklerle samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Toplumun sağlığı için gerekli altyapının iyileştirilmesi ve askeri yapı çalışanlarına insan onuruna yakışır yaşam koşulları sağlanmasının ülke Devleti ve Hükümetinin her zaman ilgi odağında olduğunu ve bu konuda önemli önlemlerin hayata geçirildiğini vurguladı. adım adım yönlendirin.

Milli Muhafız Askeri Hastanesi görevlilerinin eğitimi için yeni inşa edilen binanın avlusunda küçük futbol, ​​voleybol, basketbol oynanabilecek spor sahası ve çocuklar için gerekli tüm donanıma sahip oyun alanı inşa edildi. Burada yaşayanlar aynı anda çeşitli sporlar yaparken rahatlayabilecekler.

İnşaat çalışmalarının devamında bina ve konutların kışın tam olarak ısıtılabilmesi amacıyla enerji tasarruflu modern elektrik ekipmanlarına sahip özel bir tesis kurulmuştur.

 

 

Şu anda Ulusal Muhafız Askeri Hastanesi’nde hizmet evi alan 24 memurun görev yaptığını, çeşitli hastalıkların önlenmesi ve tedavisi de dahil olmak üzere halk sağlığının korunmasına katkılarının önemli olduğunu vurgulamakta fayda var.

Devletin bağımsızlığı sırasında, ulusun lideri Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon’un doğrudan ilgisi ve desteğiyle ana bina ve yardımcı odaları tamamen yenilendi ve tıbbi hizmetlerin koşulları ihtiyaçlara göre uyarlandı. zamanın.

Ulusal Muhafız askeri hastanesi nörolojik, bulaşıcı, cilt, dahiliye, fizyoterapi, yoğun bakım ve diğer yardımcı odalardan oluşmaktadır.Tecrübeli uzmanlar hastaların zamanında tedavisi ve operasyonların yürütülmesinde görev almaktadır.

Facebook

kaynak:http://www.president.tj/node/31442?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

 

 

REKLAM ALANI