Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sirociddin Muhriddin’in BDT Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılımı

Sirociddin Muhriddin’in BDT Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılımı
14.04.2024
A+
A-

Sirociddin Muhriddin’in BDT Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılımı
/2024

Öncesi
Sonraki

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin, 12 Nisan 2024’te Minsk’te Bağımsız Devletler Topluluğu Dışişleri Bakanları Konseyi’nin olağan toplantısına katıldı.

Toplantıda, BDT üye devletlerinin dış politika daire başkanları, uluslararası ve bölgesel gündemdeki güncel konular hakkında görüş alışverişinde bulundu ve BDT içinde daha fazla işbirliğinin ana yönlerini tartıştı.

S. Muhriddin konuşmasında, 2025 yılının, İngiliz Milletler Topluluğu ülkelerinin liderleri tarafından çeşitli etkileşim sektörlerinde benimsenen kalkınma stratejilerinin uygulanmasının ilk aşamasını tamamladığını kaydetti. Bu bağlamda, bu eylem planlarının hükümlerinin uygulanmasına ilişkin bir ara analiz yapılması önerildi.

Bakan ayrıca, 2024 yılında Uluslararası Gönüllüler Forumu, Uluslararası Gençlik Forumu, Yaz Eğitim Kampı, Temel Bilimler Alanında İşbirliği Konseyi’nin bir sonraki toplantısı, Beşinci Bilim İnsanları Forumu ve Genç Bilim İnsanları Konseyi’nin gerçekleştirileceğini bildirdi. BDT aracılığıyla Tacikistan’da yapılacak.

Güvenlik konularının tartışılması kapsamında S. Muhriddin, BDT ülkelerinin benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya olduğunu kaydetti. Bakan, İngiliz Milletler Topluluğu ülkelerini güvenlik alanında BDT düzenleyici ve yasal çerçevesini daha da iyileştirmek için daha etkili önlemler almaya çağırdı ve ayrıca BDT Terörle Mücadele Merkezinin verimliliğinin artırılması ihtiyacını vurguladı.

Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısının ardından Commonwealth formatında etkileşimin daha da güçlendirilmesine yönelik kararlar imzalandı ve çok sayıda ortak bildiri kabul edildi.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal ağlardaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj​

Twitter’dayız : www.twitter.com/MID_Tajikistan​

Telegram’dayız : t.me/mfa_tj​

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk​

Belarus

kaynak:https://mfa.tj/ru/main/view/14804/uchastie-sirodzhiddina-mukhriddina-v-zasedanii-smid-sng

 

REKLAM ALANI